Őry Barnabás

A 3 órás kert

Termeld meg saját zöldségeidet heti 3 órában!

Mindent, amit tudni szerettél volna a hatékony és sikeres biointenzív zöldségtermesztésről, ebben a könyvben megtalálod!

Csatlakozz a több, mint 25,000 hobbikertészhez, akik már megtermelik saját zöldségeiket!

heti

3 óra

kertészkedés

 

100 nm

biokert

több mint

1 millió Ft

értékű megtermelt biozöldség

több mint

25 000

eladott példány

Kinek szól ez a könyv?

neked mindenképp, ha az alábbiak közül bármelyik igaz rád

Lelkes kertész vagy
Lelkes kertész vagy
Több éve kertészkedsz, ismered és alkalmazod a biokertészkedés legfontosabb alapelveit, de mindig nyitott vagy az új dolgokra. Szívesen tanulnál egy tapasztaltabb biokertésztől és mélyítenéd el még jobban ismereteidet, melyek segítségével még sikeresebb lehetsz kertedben.
Belevágnál a kertészkedésbe
Belevágnál a kertészkedésbe
A legtöbb hibát egy kezdő kertész tudja véteni, mivel a biokertben minden a megfelelően lefektetett és alkalmazott alapokról szól. Ha szeretnél több évnyi kísérletezést és kudarcot megspórolni magadnak, akkor ez a könyv neked szól.
Motivál az önellátás
Motivál az önellátás
Az önellátás nem csak arról szól, hogy megtermeljük családunk számára a zöldségeket, gyümölcsöket. A finom és egészséges termények mellett legalább ugyanennyire fontos, hogy az önmagáról gondoskodni képes egyének sokkal magabiztosabbak és tudatosabbak lesznek, ezek pedig a mai vilában egyre fontosabb értékek.
Egészségesebben szeretnél élni
Egészségesebben szeretnél élni
A kertészkedés csökkenti a stresszt, a friss levegőn végzett könnyű fizikai munka pedig karban tartja testünket, lelkünket egyaránt. Az önellátó kertész mindenképpen jelentősen több zöldséget fogyaszt az átlaghoz képest, ami szintén pozitív hatással van az egészségünkre. A kertészkedés tehát a hosszú és egészséges élet titka.

Mit tanulhatsz meg a könyvből?

teljes képet és útmutatást kapsz a sikeres kertészkedéshez

Fix ágyások használata

A 3 órás kert egyik alappillére a fix ágyások használata

Komposztálás

A biointenzív kert első számú alapanyaga a jó minőségű komposzt

Vetéstervezés

Nincs jól működő biokert megfelelő vetésterv nélkül

Hatékony munkafolyamatok

Az ágyások előkészítésétől a palántázáson keresztül a növényvédelemig

Eredményes zöldségtermesztés

Sokszínűség, megfelelő fajtaválasztás, növényápolás, egészséges zöldségek

Fenntartható talajgazdálkodás

A biokertész legfontosabb barátja a talaj, ennek megfelelően kell bánnunk vele

Rengeteg időt és energiát fektetsz a kertedbe, mégsem érzed magad kellőképpen eredményesnek?

Nem győzöl lépést tartani a gyomokkal és a kártevőkkel?

Hadd mutassam meg, hogyan válhatsz Te is hatékony és eredményes biokertésszé!

A könyvben minden technikát, tippet és adatot megtalálsz, amire szükséged lesz.

Rendeld meg most!

Tartalomjegyzék

I.
A Kert kialakítása

 • 01.
  A kert megtervezése
 • 02.
  Az első lépések
 • 03.
  Fix ágyások
 • 04.
  Öntözés
 • 05.
  Eszközök
 • 06.
  A növényház és a palántázó
 • 07.
  Komposzt
 • 08.
  Vetésterv

II.
A 3 órás kert

 • 09.
  Az ágyások előkészítése
 • 10.
  Direktvetés és palántázás
 • 11.
  Gyomok
 • 12.
  Talaj és tápanyagok
 • 13.
  A szezon meghosszabbítása
 • 14.
  Növényvédelem
 • 15.
  Levélzöldségek
 • 16.
  Káposztafélék
 • 17.
  Gyökérzöldségek
 • 18.
  Hagymafélék
 • 19.
  Nyári zöldségek
 • 20.
  Hüvelyesek
 • 21.
  Fűszerek és gyógynövények
 • 22.
  Tárolás és tartósítás

Mellékletek

 • 1.
  Melléklet: Mintavetésterv
 • 2.
  Melléklet: Az én 3 órás kertem alaprajza
 • 3.
  Melléklet: Mintakertalaprajz
 • 4.
  Melléklet: Növénylista
 • 5.
  Melléklet: Betakarítási napló, 2021

Olvasói vélemények

a leginspirálóbb visszajelzések az olvasóimtól

Seregély Dóri

Seregély Dóri

Elég sok kertészeti könyvet megemésztettem már, túl vagyok két online kurzuson is, számtalan videón, angol könyveken, de ez a gyakorlatiasság, amit átadsz, na az mindenhonnan hianyzott eddig.

Horváth Márton

Horváth Márton

A 3 órás kert tanfolyam nagyon jól érthető módon vezet végig a biokertészkedés alapjaitól kezdve a konkrét termesztési útmutatókig. Barnabás igazán könnyen érthetően mutatja be az általa kipróbált technikákat és nagyon sokat segít a tapasztalt kertészeknek is új, praktikus módszerek ajánlásával. Akik több forrásból is tanultak eddig, azoknak egy izgalmas összefoglaló a különböző "iskolák" sikeresen működő módszereiről.

Allacherné Szépkuthy Kati – Vezető szaktanácsadó, ÖMKI

Allacherné Szépkuthy Kati – Vezető szaktanácsadó, ÖMKI

Sok könyv érhető el magyar nyelven a biokertek kialakításával kapcsolatban, amiért mégis Őry Barnabás könyvét ajánlom, az a szerző személyes tapasztalata, tudása egy sok szempontból újszerű kertészkedési formáról. A könyv gyakorlatias, részletes leírást tartalmaz a kert, a fontosabb munkaműveletek megtervezésével, végrehajtásával kapcsolatban, kezdők és gyakorlott kertészek is sikerrel forgathatják. A 3 órás kertben leírtak alapján jól ismert és a piacokon, boltokban nem is kapható különleges zöldségfélékkel teli kertet tudnak kialakítani, ahonnan ízletes, egészséges, változatos zöldségek sokasága kerülhet a család asztalára.

Bognár Ferenc

Végig néztük az összes videót, nagyon szuper, színvonalas, érthető anyag. Barnabásnak köszönet a technológia átadásáért, kell a jó talaj, profi vetőmag, öntözés és takarás.

Dezsényné Boros Judit - MagosVölgy Ökológiai Gazdaság

Dezsényné Boros Judit - MagosVölgy Ökológiai Gazdaság

Barnát régóta ismerem, szakmai együttműködésünk több évre nyúlik vissza; személyes tapasztalatim tükrében is mondhatom, hogy ez nem csak egy könyv jól hangzó „romantikusan túlzó” elméletekkel és eredményekkel, hanem a gyakorlatban jól használható, megbízható iránytűje nemcsak kezdő és hobbikertészeknek, de gyakorlott, profi gazdálkodók számára is tartalmaz újszerű szakmai információkat. A MagosVölgyben is alkalmazott, árutermelésben kipróbált, profitorientált termesztéstechnológia elemeit implementálja kiskerti méretben is sikerrel használható rendszerré, az ökológiai megoldások mellett az eredményességet szem előtt tartva. 10 termesztésben eltöltött évvel a hátam mögött jómagam is gyakorta előveszem Barna könyvét, szeretettel ajánlom másoknak is.

Erdős Andi

Évek óta szerettem volna saját zöldséget termeszteni, de tudás hiányában egyre csak halogattam, míg tavaly februárban szembejött velem Facebookon a hirdetésed. Tőled rendeltem magokat, megfogadtam mindent, amit a videóidból tanultam a palántázással kapcsolatban. Nem kellett sok idő, és kikeltek az első magjaim, óriási sikerélmény volt. Aztán kikerültek a palánták az első saját ágyásaimba, és egész nyáron (illetve ősszel is) szüreteltük a zamatos terméseket. Nem tudom elmondani milyen hálás vagyok neked, nektek azért, amit létrehoztatok, igazi szenvedélyemmé vált a kertészkedés. Barnabás online videói (melyek gyönyörű minőségben készültek el) nem csak tanácsokkal látják el az embert, hanem egy komplett szemléletváltást kínálnak. Tiszta szívből, bátran merem ajánlani új és már tapasztaltabb kertészeknek is, hiszen Barnabás tudása és a kertészkedés iránti szenvedélye garantáltan mindenkinek meghozza a sikert.

Halász Gergely – Humánökológus, Agri Kulti Kutatóműhely

Halász Gergely – Humánökológus, Agri Kulti Kutatóműhely

Barnabás eddig szakmai előélete és sokrétű gazdálkodói tapasztalata tökéletesen hitelessé teszi számomra „A 3 órás kert” koncepcióját. A könyv a kísérletező kedvű leendő zöldségkertészek megbízható iránytűje. Pragmatikus, közérthető, részletgazdag, a háztáji biotermelés minden tervezési és megvalósítási folyamatához rengeteg hasznos gyakorlati tanácsot és támpontot biztosít. Józan érvekkel-ellenérvekkel támogat és orientál, mindezt szemet gyönyörködtető, igényes képanyaggal illusztrálva. A nagymamám kemencei kertjében már a tavaszi idényre én is előre lefoglaltam a magam 100 négyzetméterét, hogy a könyvben olvasottakat adaptálva létrehozzam a saját kísérleti parcelláimat.

Kaposvári Edit

Egy agyagos és meredek domboldalon terveztük kialakítani a veteményesünket, de nem tudtuk pontosan hogyan fogjunk neki. Ekkor (a legjobbkor) részt vettem “A 3 órás kert” tanfolyamán, ami magával ragadott. Nagyon hasznos volt, hálával gondolok rá, hogy ott lehettem. Barnabástól tanultak mentén készítettük el a saját csodálatos kertünket! Természetesen a könyv is felkerült a polcra (illetve folyamatos használatban van).

Kis-Szűcs Betti

A 3 órás kerttel az interneten találkoztam, ahogy keresgéltem miként lehetne egy kertvárosi kertben mini gazdálkodást kivitelezni. Maga az elv és az egyszerű ágyások könnyű kivitelezése azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Nem volt kérdés, hogy megvásárlom a könyvet, ahol részletesen a gazdálkodás minden részletét elolvashatom és ha elakadok újra elővehetem. Az első tavasz, nyári szezon elképesztően jól sikerült, annyi paradicsom, uborka, hagyma, paprika volt, hogy az egész családnak és a barátoknak is jutott egész nyárra. Már a szezon közepén jártunk amikor ellátogattunk személyesen is a kurzusra, ahol a férjem is betekintést nyerhetett a 3 órás kert gyakorlati oktatásába. Idén bővítjük az ágyásaink számát, hogy meg több friss zöldséget termelhessünk magunk és családunk részére. Mindenkinek ajánlom akkor is, ha csak egy kicsi föld területet tud erre a célra elkeríteni.

Popovics Kinga

Mindig nagymamáméhoz hasonló kertről álmodtam. Sok mindennel próbálkoztam, de több kudarc ért, mint sikerélmény. Barnabás tanácsait lépésről lépésre követve sikerült kialakítanom a saját „tündérkertemet”. Látványos ágyásokban, sok-sok színpompás, ízletes, vegyszermentes zöldséget termeltem családom és barátaink örömére. A fólia alatti uborka és paradicsomtermesztés, mint azt a képek is mutatják, új távlatokat nyitott a kertészkedésemben.

Savanya Zsolt

Ha ez nem ciki kb.20 éve nevezem magam kezdő kertészkedőnek. :) Barnabásnak, a videóinak és a könyvnek is nagyon sokat köszönhetek, mivel pont ilyen elejétől-végéig, A-tól Z-ig, részletesen végig vezető tudásra volt szükségem. Nagyon hatékony, tömören és átgondoltan bemutatja pontosan mikor mit kell csinálni, ha időhatékonyak és főleg sikeresek szeretnénk lenni a kertészkedésben. Nagyon köszönöm!

Szomor Roland

Kiskertem gyerekkorom óta volt és tervezgettem, hogy majd egyszer, pár év múlva, a füvesített részből csinálok egy nagyot. Amikor találkoztam a 3 órás kert koncepcióval és megnéztem a kurzus videóit, annyira profinak találtam, hogy azonnal hozzá is kezdtem. Gyermekeim segítségével, pár hét alatt el is készült. Ősz lévén csak egy ágyásba ültettem, de még januárban is szedtünk salátát, spenótot és retket. Nagyon várom már a tavaszt és a nyarat, hogy végre mindenféle vegyszermentes finomságot szüretelhessek. Köszönöm Barnabás!

A 3 órás kert
A 3 órás kert

7790 Ft

Rendeld meg a könyvet!

192 oldal

148 színes fotó

5 hasznos melléklet

Kötés típusa: keménytábla

Kiadás éve: 2022

ISBN: 978-615-01-3664-6

Megrendelem a könyvet!

Kérdésed van a könyvvel kapcsolatban?

A 3 órás kert
A 3 órás kert
A 3 órás kert: Termeld meg saját zöldségeidet heti 3 órában
Minden, amit a sikeres biokertészetről tudni szeretnél